23948sdkhjf

Elektrisk-drevet cruiseferje til Oslo

Oslofjorden får sin første elektrisk drevne sightseeing-båt når The Fjords setter inn båten i hovedstadsområdet i 2019.

The Fjords har allerede to hyperavansjerte cruiseferjer i drift. Nå har selskapet bestilt sin tredje båt klassen, og den skal leveres fra Brødrene Aa-verftet i Hyen i juli 2019. Det nye fartøyet skal ha Oslo som hjemmehavn, og skal betjene møter-, events- og selskaps-cruise i Oslofjorden i 2019. Da er Oslo også miljøhovedstad.

Den nye cruiseferja blir den første elektrisk drevne sightseeingbåten på Oslo-fjorden. Ifølge HRRnett.no vil operatører i møte- og eventbransjen ha store forventninger til et slik nullutslippstilbud, og mener markedet vil ta imot det med åpne armer.

I mellomtiden er det «Vision of The Fjords» som skal betjene hovedstadsområdet fram til april neste år. The Fjords har nemlig flyttet dette cruisefartøyet til Oslo, og i samarbeid med Fursetgruppen tilbys nå ferja til selskaper og arrangementer for opptil 

Vinteren er et spennende satsingsområde vi har stor tro på, vi har derfor flyttet “Vision of The Fjords” til Oslo nå i vinter for å gi nye tilbud til både bedrifts- og reiselivsmarkedet. I tillegg skaper vi nå helårsarbeidsplasser for våre ansatte, som er en viktig del av den bærekraftige utviklingen, sier Rolf A. Sandvik, daglig leder i The Fjords til HRRnett.no.

Frem til jul er det også lagt opp cruise til Julehuset  i Drøbak, to ganger i uken. På nyåret er det faste fjordcruise to dager i uken, ellers er det muligheter for å leie den til arrangementer, med eller uten fjordcruise.

Med hybrid-fartøyet “Vision of The Fjords”, satte reiselivsselskapet Flåm AS en helt ny standard, både på design og teknologi, for sightseeingbåter. Fartøyet er laget for å gi maksimal opplevelse for turistene, uansett vær. Nybygget, som skal settes inn på Oslofjorden neste år, får helelektrisk fremdrift, i likhet med “Future of the Fjords“, som ble levert tidligere i år.

The Fjords eies av FLÅM AS og Fjord 1. Flåm AS tilrettelegger reiser og opplevelser i Flåm og omegn. Fjord1 AS er det største fergeselskapet i Norge.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126