23948sdkhjf

Sverdrup Steel kan bli Årets bedrift

Nærmere bestemt i Stavanger-området. Stål-bedriften er en av tre kandidater i finalen.

Sverdrup Steel er blant de tre finalekandidatene fordi bedriften har hatt stor suksess med å etablere seg i flere land og flere markeder. I tillegg til Norge, er de i dag til stedet både i Danmark, Sverige, Finland, Storbritannia, Tyskland og Korea. I dag leverer bedriften høykvalitets stål og stållegeringer til en rekke bransjer i mer enn 60 land. Rogalandsbedriften ble etablert med utgangspunkt i olje- og gass-industrien. Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen som har nominert Sverdrup Steel.

Til foreningen forteller operasjonsdirektør Knut Tore Erevik at selskapets største fortrinn er kompetansen som organisasjonen besitter.

Som så mange andre virksomheter i Stavanger-regionen, var Sverdrup Hanssen Spesialstål AS mer eller mindre 100 prosent avhengige av olje- og gassindustrien på norsk sokkel i begynnelsen.

– Derfor ønsket vi flere ben å stå på og satte oss mål om å få fotfeste i andre sektorer som ikke var like syklusutsatte som olje og gass. Dette lyktes vi med og da oljekrisen satte inn hadde eksportbasert salg økt og veksten gjorde at bedriften unngikk permitteringer og oppsigelser. Takket være en solid økonomisk situasjon, kunne selskapet bygge både lager og organisasjon under nedgangstiden og kapitalisere på mulighetene som var identifisert og jobbet frem, forteller Erevik til Næringsforeningen.

I 2012 åpnet selskapet sitt første salgskontor og lager i stålbyen Sheffield i England og navnet ble endret til Sverdrup Steel AS. Den internasjonale veksten har vært rivende de siste tre-fire årene. 

– Vi leverer nå til kunder i over 60 land og eksporten står for over femti prosent av omsetningen. I 2017 hadde selskapet en vekst på 22 prosent og nærmet seg 600 millioner kroner i omsetning. Årets tall vil vise ytterligere 20 til 25 prosent vekst, sier operasjonssjefen videre. 

Årets bedrift er en pris etablert av Næringsforeningen og Handelsbanken i 1987, den gangen som Årets Stavangerbedrift.

Kilde: Stavanger-regionens Næringsforening

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094