23948sdkhjf

Brødrene Dahl inn i havbruk

Når Nordlaks’ nyskapende havfarm startes opp i 2020, vil det være med komplett ventilpakke fra Brødrene Dahl.
– Dette er en strategisk viktig kontrakt der vi har fått bruke kompetansen fra to av våre divisjoner: Havbruk og Marine, sier salgssjef i Brødrene Dahls Ålesund-avdeling, Ivar André Haukås.

Brødrene Dahls ventiler skal håndtere alt fra vann i ballasttanker og drivstoff, til fisk. Det 385 meter lange anlegget skal bidra til å løse miljø- og arealutfordringene knyttet til tradisjonell oppdrett i fjorder.

 Det er NSK Ship Design i Harstad som har designet milliardprosjektet.

Vi har hatt god dialog med NSK Ship Design i to år. Underveis har vi gitt innspill på funksjonalitet, ventiltyper og materialvalg. Det er hyggelig endelig å få signaturene på plass, sier Haukås i Brødrene Dahl.

Havfarmen skal bygges av det kinesiske verftet CIMC Raffles. Ventilkontrakten viser at Brødrene Dahls aktive rolle i utviklingsfasen har båret frukter: Totalpakken gjør konsernet konkurransedyktige også i lavkostland.

– Det er ikke enkelt å selge ventiler til Kina, men vi tilbyr mer enn bare de fysiske produktene. Gjennom rådgiving og som støttespillere til skipsdesignerne og verft, har vi vist at vi gir merverdi for kundene våre, sier Haukås.

Havfarm-kontrakten er strategisk viktig for Brødrene Dahl. Nordlaks har planlagt enda en havfarm, og Brødrene Dahl håper at de nå har fått en fot innenfor et nytt, framvoksende segment innen offshore akvakultur.

– Det er spennende at vi kan bruke kompetansen fra to av våre avdelinger: Havbruk og Marine. Det gir synergieffekter som kommer både oss og kundene våre til gode, sier Haukås.

 Når fartøyet er ferdig skal det ligge vest av Hadseløya i Vesterålen i Nordland, rett ut mot storhavet. Brødrene Dahl har lager en rekke steder i Norge og en svært effektiv logistikk som gjør at reservedeler kan leveres raskt.

FORNØYD: Salgssjef i Brødrene Dahls Ålesund-avdeling, Ivar André Haukås, er svært fornøyd med at de har dratt i land en kontrakt i et nytt og spennende segment. FOTO: BRØDRENE DAHL

– For Nordlaks vil det være en ekstra trygghet at service og eventuelle utfordringer som oppstår i løpet av havfarmens livsløp kan fikses fort, sier Haukås.

Om Havfarm-prosjektet:

-Prosjekt Havfarm er et samarbeid mellom Nordlaks og NSK Ship Design.

-Det ble startet i 2015 som svar på regjeringens utviklingstillatelser for lakseoppdrett. Målet er en bærekraftig utvikling av havbruksnæringen. Prosjektet har utløst flere utviklingskonsesjoner for oppdrett.

-Fartøyet er dimensjonert for 10.000 tonn laks, er 385 meter langt og 60 meter bredt. Oppdrettsnøtene vil stikke 56 meter ned i havet.

-Kostnadsrammen for hele prosjektet er på om lag 1 milliard kroner.

-Brødrene Dahl leverer komplett ventilpakke med elektriske aktuatorer, kontrollsystem og oppstart.

Kilde: Pressemelding fra Brødrene Dahl

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.552