23948sdkhjf

Frydenbø kjøper Bergen Maritim Elektro

Etter å ha drevet Bergen Maritim Elektro siden oppstarten i 1997, har innehaver, Svein Tresland, nå solgt selskapet sitt til Frydenbø Industri.

Det går fram av en pressemelding mandag ettermiddag.

- Frydenbø Industri opplever økende etterspørsel etter våre produkter og tjenester, og vi har i den senere tid økt vår kapasitet gjennom organisk vekst og oppkjøp. Strategisk er elektro og elektronikk et viktig satsningsområde for oss, sier adm. dir i Frydenbø Industri, Terje Vedeler.

- Driften av Bergen Maritim Elektro er basert på de samme grunnleggende verdiene som Frydenbø, med en lang maritim historie, det har derfor vært enkelt å enes om et salg av selskapet, forteller daglig leder i Bergen Maritim Elektro, Svein Tresland. Han har drevet selskapet siden oppstarten for 21 år siden.

- Intensjonen til Frydenbø er at våre kunder etter overtakelsen skal oppleve samme gode kvalitet på våre tjenester som den vi er kjent for i dag, og på sikt erfare en ytterligere forbedring gjennom samkjøring og samlokalisering av elektro og elektronikk avdelingen i Bergen, fortsetter Tresland.

Overtakelsen trådde i kraft 31. oktober 2018.

Frydenbø Group AS er et familieeid konsern som består av fire divisjoner; Bil, Marine, Eiendom og Maritim Industri. Gruppen sysselsetter 500 ansatte, og samlet omsetning var omlag NOK 2,7 mrd. i 2017. Frydenbø Industri er en av Frydenbø Groups fire divisjoner og har siden starten i 1916 levert over 83.000 diesel-motorer i det norske maritime markedet. Lokasjoner i Oslo, Bergen, Ålesund, Øksfjord og Havøysund. Frydenbø Industris kjernevirksomhet er service til det profesjonelle maritime markedet. Selskapet har hatt god vekst de siste årene.

Bergen Maritim Elektro AS er et selskap hvor oppdragene stort sett utføres ombord i fartøy, og hvor 90 prosent av omsetningen er knyttet opp mot elektronikk og anerkjent elektronisk utstyr. De fleste kundene er profesjonelle aktører i det maritime markedet og en lang historie gjør at selskapet er godt kjent som en solid og pålitelig leverandør. Bedriften har i alle år holdt til på Damsgård i Bergen som leietaker hos Frydenbø.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.392