23948sdkhjf

100 i Jøtul mister jobben

100 Jøtul-ansatte i Fredrikstad mister jobbene sine. Årsak: Det er bestemt å flytte deler av produksjonen til Polen.

Flere medier skriver mandag ettermiddag at Jøtul har bestemt å flytte store deler av Fredrikstad-produksjonen til Polen. Dette medfører at om lag 100 ansatte mister jobbene sine. Bakgrunnen er at bedriften vil at produksjonen i Fredrikstad skal slås sammen med datterselskapet Scan i Danmark og flytte produksjonen til Polen.

Ifølge NRK vil støperiet bli værende i Fredrikstad, mens montering og bearbeiding vil bli flyttet til Polen. Flyttingen vil dermed i all hovedsak ramme produksjonslinjen og de som jobber der.

Beskjeden om flytting av deler av produksjonen til Polen ble gjort på et møte mandag. Jøtul har i dag om lag 280 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad. Det er en kjent sak at bedriften har slitt økonomisk i mange år, og hadde i fjor et driftsresultat på minus 278 millioner kroner.

Tidligere i 2018 ble Jøtul kjøpt opp av dagens eier, amerikanske OpenGate Capital. Ifølge nettstedet E24 lå prislappen på rundt 360 millioner kroner. Jøtul har i dag 500 ansatte verden over. Over halvparten jobber ved produksjonsanlegget og hovedkontoret i Fredrikstad.

De siste årene har Jøtul vært eid av OpenGate Capital.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094