23948sdkhjf

Fire fikk overrakt Stålprofilen

Disse fire fikk Stålprofilen under Stålbanketten i forrige uke.

Stålprisen gikk i år til Einar Braathu, Bjørn Normann Sandaker, Age Roy Solheim, og Gunnar Solland. Prisutdelingen foregikk under Stålbanketten, torsdag 1. november, på Grand Hotel i Oslo.

Stålprofilen er den norske stålbyggebransjens hederspris, og deles ut årlig av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner. Stålprofilen gis til personer som har gjort en spesiell og fremtredende innsats for stålbyggingens utvikling i Norge, på land eller til vanns. Utmerkelsen symboliseres ved et emaljert jakkemerke i sølv og gull, håndlaget ved OPRO i Oslo. 

Einar Braathu var den første daglige leder i Norsk Stålforbund (fra 1993 til 2001) og har bidratt mye til utviklingen av stål som konstruksjonsmateriale i Norge. Hans fagkompetanse om konstruksjonsstål har resultert i mange fagbøker og kurs. Han har også vært en stor ressurs i utviklingen av stålproduktstandardene. Einar er en som alltid stiller opp, og med sin positive holdning og lange erfaring er han en som bygger broer og fører miljøer sammen. Selv etter at Einar ble pensjonist har han arbeidet for Stålforbundet og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner, noe han fremdeles gjør.  

Gunnar Solland har vært en meget viktig ressursperson innen stålkonstruksjoner i Norge i hele sin yrkeskarriere. Gunnar var en av initiativtakerne til dannelsen av Norsk Forening for Stålkonstruksjoner (NFS) i 1985, og var foreningens første formann mellom 1986 og 1989. Han har også vært NFS sin representant i Norsk Stålforbunds styre, helt siden starten i 1993. Gunnar har vært aktiv i utviklingen av Norsok regelverket, og med i komitearbeidene for Eurokode standardene. Han har jevnlig vært foreleser på stålkursene til NFS. 

Age Roy Solheim er en gründer som i 1979 startet Alsvåg Plater AS. Den gang var det kun svenske og finske produsenter av rulleformede taktekker i Norge. Forretningsidéen var å kjøpe hhv galvaniserte og lakkerte råvarer på coil og at profileringen kunne skje lokalt. Skreddersøm og god logistikk er konkurransefortrinnene. Dette innebærer kortere monterings tid og lavere kostnader. Siden oppstarten har Alsvåg Plater produsert nærmere 6 millioner m2 dvs. 60.000 hustak. Age har lagt stor vekt på personlig service og tillitsforhold da fornøyde kunder er selve eksistensgrunnlaget.

Bjørn Normann Sandaker er lærer, professor og forfatter, som har stått i spennet mellom arkitektur og ingeniørkunst. Han har publisert en rekke artikler og bøker om forholdet mellom konstruksjon og estetikk, også i samarbeid med Norsk Stålforbund, f. eks. Arkitekturens Konstruktive Grunnlag, og Stål, Struktur og Arkitektur sammen med Arne Eggen. Bjørn er i dag professor ved Institutt for arkitektur ved AHO, med fagområdene: Økologi og materialitet, og professor II, dr. Ingeniør, ved Institutt for Arkitektur og teknologi ved NTNU.  

 

 

Kilde: Norsk Stålforbund

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125