23948sdkhjf

Gode kvartalstall for Akva Group

Leverandør til oppdrettsnæringen – Akva Group – oppgir god tall i tredje kvartal, med et resultat før skatt på 39 millioner kroner og driftsinntekter på 637 millioner kroner.

Det skriver selskapet i en børsmelding fredag morgen. I tredje kvartal 2017 var resultatet før skatt på 35 millioner kroner, mens driftsresultatet i samme periode i 2017 var på 41 millioner kroner – altså noe opp for begge resultatvariablene.

Akva Group, der Helgeland Plast inngår som datterselskap, skriver i meldingen at selv om marginene er presset i Norge og Norden, så økte ordreinntektene til 253 millioner kroner i tredje kvartal. Bare i oktober ble det signert kontrakter for 80 millioner kroner. Ordrekatalogen ved utgangen av kvartalet var på hele 1,1 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Videre heter det at Akva Group fortsetter veksten i utlandet, og da er det spesielt virksomheten i Chile som gjør det skarpt. I Australia-Asia-regionen går selskapet som planlagt, som det heter i rapporten, mens i Nord-Amerika var det litt tråere tider grunnet dårlig timing av leveranser.

I Tyrkia, Hellas, Spania og Midt-Østen har selskapet levert etter planene i tredje kvartal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11