23948sdkhjf

Lundin risikerer stor bot

Det svenske oljeselskapet Lundin kan få en kraftig bot etter at det er blitt oppdaget at selskapet skal ha brutt menneskerettighetene i Sudan.

Lundin har mottatt informasjon fra svensk påtalemyndighet om at selskapet kan få en foretaksbot og inndragelse av økonomiske gevinster. Saken skal være knyttet til Lundins virksomhet i Sudan i perioden 1997 til 2003. Det er Lundin selv som skriver dette på sin hjemmeside.

Svensk påtalemyndighet mener at Lundin har brutt menneskerettighetene. Selskapet har vært mistenkt for dette siden 2010. Lundin på sin side hevder at det ikke er hold i påstandene, og at selskapet skal ha bidratt til en positiv utvikling for Sudan.

Lundin kan risikere å få en selskapsbot på tre millioner svenske kroner, og en inndragelse av en sum som skal være knyttet til salget av Block 5A i 2003, heter det på Lundins egne hjemmesider.

«Vi vil fullt ut bestride en slik bot, og inndragelse av økonomiske fordeler», skriver Lundin, og fortsetter: «Lundin Petroleum er fortsatt fullt overbevist om at anklagene er fullstendig grunnløse og at selskapets ansatte ikke har opptrådt feilaktig».

Før en bot skal betales må saken gjennom en rettssak først.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126