23948sdkhjf

Maersk-båt nummer fem levert fra Kleven

Mærsk Mobiliser ble levert fra Kleven onsdag; den femte av en serie på seks ankerhåndtererer til Maersk Supply Service A/S. Bygd for operasjon på store havdyp er den såkalte Starfishserien utstyrt med en rekke nyvinninger, noe som har sikret alle søsterskipene jobb rett etter levering.

Mærsk Mobiliser er av typen Salt 200, og har et åpent dekksareal på mer enn 800m2, med 102m2 overbygd dekksareal i tillegg. Den er også utstyrt med en ankerhåndteringsvinsj på 450 tonn. Denne er plassert i en lukket garasje slik at mannskap og utstyr er vernet for de røffe omgivelsene fartøyet tidvis opererer i. Mærsk Mobiliser har isklasse Ice 1A og er også forberedt for oljeoppsamling. Trekkraften til fartøyet er målt til 260 tonn.

Mærsk Mobiliser ble døpt under en enkel seremoni på kaia ved Kleven Verft i dag, med Trine Munch Agerskov som gudmor. Fartøyet vil forlate Kleven i løpet av uka for å mobilisere til sin første jobb for en stor kanadisk operatør som støtteskip for boring, samt å holde unna havis i det aktuelle området.

Det siste skipet i serien vil bli levert fra Kleven Verft i slutten av januar 2019.

Kilde: Pressemelding fra Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078