23948sdkhjf

Daikin kjøper opp dirstributøren Friganor

Daikin Europe N.V. kjøper 100 prosent av aksjene i selskapets norske distributør, Friganor.

Med dette mener merkevare-selskapet at de styrker sin tilstedeværelse i det norske markedet ytterligere. Daikin er et verdensledende selskap innen varme-, klimaanlegg og ventilasjon. Oppkjøpet kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikins produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet. Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge.

På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikins produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.

- Vi er stolte over å ha vært Daikins eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap, sier daglig leder i Friganor AS, Fredrik Engh i en kommentar til oppkjøpet.

FORNØYD: Daglig leder i Friganor, Fredrik Engh. FOTO: FRIGANOR

Han sier videre at på samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan Friganor fortsette sin strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge.

- Samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt, sier han.

- Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin-familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS, sier viseadministrerende direktør i Daikin Europe N.V., Toshitaka Tsubouchi i en pressemelding.

Han mener det er betryggende at Fredrik Engh vil fortsette arbeidet med å lede Daikin Norge. -Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet, avslutter Tsubouchi.

 

Kilde: Pressemelding fra Daikin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11