23948sdkhjf
>

Fikk avtale med «Brim Explorer»

Acel har fått i oppdrag å foreta elektroninstallasjonen på «Brim Explorer».

Fartøyet vakte stor oppsikt tidligere i år da designet på det ble kjent. «Brim Explorer» skal frakte turister i Lofoten på sommeren, og gjøre det samme i Tromsø-området vinterstid.

Les også: Havila og Shell uenige om kontrakt

Nå har Acel, som holder til i Ålesund, fått oppdraget med å stå for elektroinstallasjonen på fartøyet med det oppsiktsvekkende designet. Det melder Skipsrevyen.no.

Ifølge nettstedet skal Acel ha ansvaret for all prosjektering og innstallasjon av alt elektrisk utstyr om bord i fartøyet. Selskapet skal også installere hybridsystemet. Dette kommer fra Brunvoll Mar-El.

- Det er svært viktig for oss å ta del i den grønne revolusjonen til sjøs, og vi begynner nå å få en lang referanseliste fra prosjekter med fokus på energieffektivitet og miljø, dette er svært spennende å jobbe med, sier forretningsutvikler Kjell-Christian Dahle i Acel til Skipsrevyen. 

«Brim Explorer» skal settes i trafikk sommeren 2019, og det er Maritime Partner som står for selve byggingen av fartøyet. Det mest spesielle ved båten, er trolig designet på overbygget, og det er det Einar Hareide som har stått for.

Fartøyet er 24 meter langt og har en batteripakke på 800 kWh. Det gjør at «Brim Explorer» kan seile med en marsjfart på 8 til 12 knop i om lag 10 timer.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.094