23948sdkhjf

Leverandører vil ha sin del av Equinor-kaka

Flere i leverandørindustrien mener at de må få sin del av kaka når Equinor nok en gang har levert et sterkt resultat.

Metalsupply kjenner til at flere i leverandørindustrien er misfornøyd med at ikke Equinor deler mer på kaka når de leverte et overskudd på 4,8 milliarder dollar i tredje kvartal i år.

En av dem som nå tar bladet fra munnen, er Ståle Kyllingstad, gründer i oljeserviceselskapet IKM. I et intervju med NRK sier han at leverandørindustrien «nå må få sin skjerv», og utdyper:

- Jeg forventer at de bruker pengene på norsk sokkel. I mitt hode har Equinor historisk sløst vekk del penger i utlandet, sier han til NRK.

Leverandørindustrien krever med andre ord sin del av kaka etter det sterke kvartalsresultatet til Equinor. Oljeselskapet kunne i forrige uke presentere sitt beste kvartalsresultat på fire år, og overskuddet ble på 40 milliarder kroner.

Leverandørindustrien ble hardt rammet av oljekrisen med flere år med nedskjæringer. Nå mener Kyllingstad at noe av Equinors overskudd må dryppe på leverandørindustrien.

- Alle pengene Equinor har tjent i dag, har de tjent i Norge, men blir brukt i andre deler av verden. Nå forventer vi at også vi får vår del, sier IKM-gründeren til NRK.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11