23948sdkhjf

Avslag på avslag fra direktoratet

Det er ikke mange dagene siden at Fiskeridirektoratet ga avslag til Nekst og FjordMAX. Nå foreligger tre nye avslag på utviklingstillatelser.

Cermaq, Gigante Offshore og Nova Sea hadde søkt om tre ulike konsepter. Fredag ettermiddag avslo Fiskeridirektoratet alle søknadene. Det er iLaks.no som skriver dette.

Les også: iFarm-utviklingen starter i januar

Cermaq hadde søkt om 13 konsesjoner for FlexiFarm. Dette er et lukket og flytende merdanlegg basert på såkalt gjennomstrømmingsteknologi.

Ifølge iLaks.no har direktoratet vært i tvil om det skulle gis konsesjon for FlexiFarm, men peker på «på den høye terskelen for oppfyllelse av vilkårene for tildeling av utviklingstillatelser og finner at vilkåret om betydelig innovasjon ikke er oppfylt».

For Gigante Offshore søknad om en rømningssikker, stor merdkonstruksjon for eksponerte farvann, mener direktoratet at heller ikke dette prosjektet oppfyller vilkåret for «betydelig innovasjon». Dette til tross for at det skrives i avslagsbrevet at konseptet som helhet har høy nyhetsverdi, ikke minst grunnet ny utforming. Men dette var altså ikke nok til å få godkjennelse. Direktoratet peker blant annet på høy risiko.

 Også Nova Sea fikk avslag fredag ettermiddag – på sitt konsept «Spidercage». I avslaget heter det direktoratet «har kommet til at det ikke er sannsynliggjort at det omsøkte konseptetet kan realiseres, og at konseptet derfor ikke oppfyller vilkåret om betydelig innovasjon».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078