23948sdkhjf

Brasil-forbud opphevet for Hydro

Alunorte aluminiumsraffineri i Brasil har vært en hodepine for Hydro siden februar. Nå er ett av forbudene som har begrenset produksjonen, blitt opphevet.

Alunorte har gått for halv maskin siden februar i år. Årsaken var at det kom anklager om miljøforurensning mot Hydro-verket. Det førte til at Hydro ikke fikk lov til å bruke rødslamdeponet ved anlegget. Det er bare få uker siden Hydro uttalte at de måtte stenge raffineriet – inntil videre. Men etter nære forhandlinger med lokale miljømyndigheter har Hydro nå fått lov til å bruke både de moderne pressfiltrene og rødslamdeponiet igjen.

 – Dette er en utvikling i riktig retning for Alunorte, og bringer oss et skritt nærmere vår opprinnelige plan om å erstatte det gamle deponiet DRSI med DRS2 og pressfilter, basert på moderne teknologi, sier leder for Hydros forretningsområde Bauksitt og Alumina, John Thuestad i en børsmelding.

Men det er fortsatt skjær i sjøen for Hydros Brasil-anlegg. Man kan ikke starte opp anlegget for fullt, da domstolenes forbud mot å bruke deponiet gjelder fortsatt. Dette forbudet gjør at Alunorte i dag opererer på 50 prosent av full kapasitet.

Dermed er tidspunktet for når Alunorte kan starte opp for fullt igjen usikkert, skriver Hydro i børsmeldingen, som uttaler videre at de vil fortsette dialogen med myndighetene for å søke om tillatelse til å bruke det nye deponiet, ettersom dette er nøkkelen til bærekraftig drift av raffineriet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079