23948sdkhjf

- Optimismen tilbake i oljebransjen

- Vi investerer mye i maskinparken vår. Og vi merker en større optimisme i bransjen enn for bare et år siden, sier markedssjef hos Byberg AS, Helge Gunnar Garnes Nesse.

Byberg, som i mer enn 30 år har utviklet og produsert hydrauliske sylindere til både oljeindustrien, landbruk og tradisjonell industri, har klart seg relativt godt gjennom oljekrisen. Noe nedbemanning  måtte til for å imøtekomme ordrereservene som var ett faktum, men selskapet mener nå at det er solid optimisme i olje- og offshore-næringen igjen.

- Det er klart vi også merket oljekrisen. Regnskapet for 2016 ble noe minus, men i 2017 gikk vi igjen i pluss etter oljenedturen, og i år ser det ut til å bli et enda bedre resultat, sier Nesse.

Byberg ble etablert i 1987 og har i dag 32 ansatte med hovedsete på Klepp på Jæren, inkludert tre lærlinger. Bedriften har hele tiden hatt flere markedsområder å levere til. Men har særskilt de siste årene økt fokus også på andre næringer en enn kun olje offshore, og leverer i dag til tradisjonell industri, havbruk og landbruk. Men fortsatt er olje- og offshore delen en viktig satsningsmarked. Mye av det selskapet kan tilby av ulike hydrauliske sylindre passer godt inn i fremtidige subsea-prosjekter nasjonalt og internasjonalt.

- Vi opplever at det er langt mer positivitet i olje- og offshore-bransjen nå enn for bare et års tid siden, sier Nesse videre. Prosjektene er der, men investeringsviljen og prosjekttidshorisonter er noe utsatt.

PÅ KLEPP: Byberg holder til på Klepp i Rogaland og har i mer enn 30 år utviklet og produsert hydrauliske sylindere til både oljeindustrien, landbruk og tradisjonell industri. FOTO: BYBERG AS

I fjor omsatte Klepp-bedriften for 41,5 millioner kroner, og i år ligger budsjettet på om lag 43,5 millioner kroner. Så langt er dette i rute. Selskapet ser også for seg at i inneværende år eller i 2019 at en forsiktig økning i antall ansatte også må til. Men samtidig for å imøtekomme kostnadskrav, så jobbes det hele tiden med optimalisering av produksjonslinje, og robotisering av deler av produksjon.

- Vi foretar en kraftig investering i maskinparken vår for å møte framtidens behov, sier Nesse videre. Nye maskiner er bestilt inn til enkelte operasjoner, og den første maskinen er forventet ankomst til Byberg i januar 2019. Bybergs spesialitet er dobbelt-virkende teleskopsylindre, også i syrefast materiale for subsea-bruk. Byberg leverer sylindre fra 15mm stempel diameter og oppover og flere av sylindrene er  spesialdesign for kundene.

- I Byberg liker vi tett og direkte kontakt med kundene. Vårt gode samspill mellom produksjon og konstruksjon gir kostnadseffektive og gode løsninger for kundene våre. Vi ser også at kundene våre setter pris på at vi er en norsk produsent som har fokus på norsk produksjon og kvalitet til riktig pris, samtidig som vi kan levere raskt, sier Bybergs markedssjef videre.

Byberg har befestet seg som en viktig aktør innen flere markeder – der tilbakemeldingen fra kundene er at det produseres god norsk kvalitet i produksjonslokalene på Jæren. Den brede kjennskapen til merkevaren «Byberg», via landbruket, Kverneland-plogen, der forøvrig Byberg leverer alle hydrauliske sylindre til plogene, til topside, subsea og tradisjonell industri, gir selskapet gode referansepunkter til nye kunder. Nesse understreker at spesialbygde sylindre til offshore – og da spesielt subsea – er svært viktige leveranser i årene som kommer.

- Fleksibilitet og høy servicegrad er vår store styrke, og vi har jobbet tett med flere oljekunder i mange år. Vi er med kunden fra begynnelsen til slutt. Noen kommer med ferdige tegninger og vil ha hjelp til produksjon, mens andre har en utfordring som vår ingeniør-avdeling er med på å løse. Deretter tegner vi sylinderen. Våre sylindere blir brukt til blant annet subsea, kraner og andre verktøy knyttet til bransjen, sier Nesse. Avslutningsvis sier han at bedriften er ISO-godkjent, samt Achilles-sertifisert.  HMSQ er viktig å arbeide med, for å imøtekomme bedriftens kunders krav til kvalitet og prosedyrer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.306