23948sdkhjf

Trumps toll-politikk truer BMWs største fabrikk

Donald Trumps trussel om straffetoll på importerte varer, truer nå jobbene til BMW-ansatte i Sør-Carolina.

Det er Euronews som skriver dette. BMW-fabrikken i den sør-carolinske byen Spartanburg er BMWs største fabrikk på verdensbasis, og har 10.000 ansatte. 1400 biler produseres daglig. Nå er de ansatte usikre på jobbene sine.

Årsak: President Donald Trumps varslede straffetoll på importerte varer. Dette gjør at underleverandører til BMW-fabrikken blir de første ofrene for straffetollen.

Til Euronews sier ansatte ved fabrikken og underleverandører at de frykter for framtiden dersom Trumps strattetoll på importvarer blir en realitet.

- Hvis ikke hele systemet fungerer, må vi se på alle jobbene, sier en til nettstedet.

70 prosent av BMW’ene som produseres i Spartanburg, er beregnet på eksportmarkedet. Ifølge Euronews vil det være en katastrofe for byen dersom det blir produsert færre biler eller de blir for dyre å produsere. BMW-fabrikken er en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet , og det er derfor viktig at den fortsetter å produsere biler på et høyt nivå.

Allan Smith er leder for Spartanburg Handelskammer. Han er også Trump-tilhenger, men fordømmer hans handelspolitikk.

- BMW-fabrikken var virkelig gjenfødelsen ikke bare for Spartanburg, men for hele regionen. Å forhandle for sine handelsavtaler og sette Spartanburg-jobber i fare, er en fullstendig gal innfallsvinkel, sier han til Euronews.

Man antar at om lag 40.000 jobber står i fare for å gå tapt i Sør-Carolina dersom handelskrigen får utvikle seg videre.

Handelskrigen er allerede blitt merkbar blant flere av Spartanburgs 400 bedrifter, som er blitt etablert i kjølvannet av BMW-fabrikken.

Tindall er ett selskap som har fått merke Trumps straffetoll.

TOLL-TULL: Tindall er en av underleverandøre i Sør-Carolina som har fått merket Trumps tollpolitikk.

- Vi har allerede sett at stålprisen har økt med 22 prosent på tre måneder. Jeg tror ikke at presidenten hadde intensjon om å la dette skje, og vi trenger å korrigere hans politikk på dette feltet så raskt som mulig, sier nestlederen ved Tindall, David Britt. Han er selv republikaner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14