23948sdkhjf

Vindkraft i vinden

Norsk leverandørindustri kan få nye store muligheter i vindkraft.

Vindkraft alene kan skape 200.000 nye arbeidsplasser i EU de neste tre årene, skriver Norsk Industri på sin hjemmeside. Det kan gi store muligheter for norsk leverandørindustri. «Norsk industri er godt posisjonert til å ta en større rolle i havvindmarkedet, og kapitalisere på den kraftige veksten markedet er inne i», skriver Norsk Industri.

Ifølge en rapport utarbeidet av NORWEA, Norsk Industri og Norges Rederiforbund, eksporterte norske bedrifter ulike former for teknologi og tjenester til havvindmarkedet for 5 milliarder kroner i 2016.

– Det er mer enn all annen fornybar energiteknologi- og tjenesteeksport til sammen, vannkraft inkludert, forteller Daniel Willoch, rådgiver og policyansvarlig for marin fornybar i NORWEA.

Norsk Industri mener flytende havvind har et stort internasjonalt potensial.

– Havvind kan gi store muligheter for norsk leverandørindustri, både teknologi, produkter og tjenester, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef i Norsk Industri. For norsk teknologi- og leverandørindustri kan dette også gi store eksportmuligheter, slik som olje- og gassvirksomheten har gitt leverandørbedrifter opp gjennom årene.

Arne Eik er forretningsutvikler innen offshore vind i Equinor. Han gleder seg til å dele Equinor sin tilnærming til offshore vind som satsningsområde.

Equinor har sammen med sin samarbeidspartner Masdar investert mer enn to milliarder kroner på Hywind Skottland, som er verdens første og ledende flytende havvindløsning.

– Norsk leverandørindustri tok en god posisjon i Hywind-prosjektet, og vi mener norske leverandører ytterligere kan forsterke sin posisjon i fremtidige prosjekter, som på det planlagte Hywind-Tampen-prosjektet, forteller Eik.

 

Kilde: Kilde:Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093