23948sdkhjf

Stål-etterspørselen vil øke også neste år

Den globale etterspørselen på stål vil øke med 3,9 prosent i år. Også neste år vil etterspørselen øke.

Til tross for sterk uro i stål- og aluminiumsmarkedet på verdensbasis, tror den internsjonale stålindustrien at etterspørselen etter stål vil øke også i 2019. Det anslås at økningen blir på 1,4 prosent neste år, og at etterspørselen dermed vil nå 1,681 millioner tonn stål. I år vil etterspørselen ende på 1,657 millioner tonn, noe som vil være en økning på 3,9 prosent i forhold til 2017. Det går fram av en oversikt som World Steel Association (Worldsteel) har lagt fram.

Men det er stor usikkerhet knyttet til hvordan ståletterspørselen vil utvikle seg. Det er valutauro og den økende handelskrigen med Kina og USA i front, fører også til at prognosene for 2019 er meget usikre. Kina er verdens største stålprodusent, så situasjonen i dette landet vil påvirke verdensetterspørselen globalt.

I utviklingslandene er fortsatt etterspørselen god, men veksten vil bli moderat, antar Worldsteel.

Det er forventet at produsentene av stål fortsatt vil gjøre det bra, grunnet en sterk maskin- og utstyrssektor.

I EU forventer Worldsteel fortsatt god etterspørsel på stål på grunn av at bedriftsene igjen ser positivt på framtiden og at det er store investeringer i bygg og anlegg. Men igjen, påpeker Worldsteel, er det knyttet stor usikkerhet til den globale handelen – ikke minst som følge av straffetollen som USA har innført på stål og aluminium.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.848