23948sdkhjf

Ulstein med ny USA-kontrakt

Ulstein har inngått kontrakt med Aeolus Energy Inc., Florida, om å utvikle et konseptdesign på et serviceoperasjonsskip for havvind.

Som en videre utvikling av Ulsteins SX195-design, vil denne kundetilpassede versjonen støtte kravene til Aeolus Energy og den amerikanske kystvakta.

Designoppdraget støtter kravene til Jones Act, og gir tilgang til det voksende amerikanske havvindmarkedet. Oppdraget er et bidrag inn mot Aeolus' planlagte satsing på en flåte som inkluderer kabelskip, transittbåter og hotellskip, der alle skal bli bygd ved amerikanske skipsverft.

- Vi valgte Ulstein som følge av at de er ledende innen dette markedet og kan vise til en god referanseliste innen design og bygging av offshorevindskip, sier Elia Golfin, administrerende direktør i Aeolus Energy Inc.

– Sammen med Ulstein, skal vi utvikle en moderne flåte, styrke den amerikanske skipsbyggingsindustrien og bidra til fornying av havvindindustrien med amerikanskbygde båter.

I 2013 var Ulstein det første designselskapet som introduserte spesialdesignede havvindstøttefartøy til det europeiske markedet. Denne kontrakten i USA er en milepæl og en anerkjennelse av Ulsteins havvinddesign, heter det i en pressemelding fra selskapet. Med både X-BOW- og X-STERN-skrogformene, vil det nye ‘walk-to-work’-skipet være optimalt tilpasset arbeid på amerikanske havvindfarmer.

- Havvind er et av kjernemarkedene våre, og vi er svært stolte av å bli valgt som designpartner av Aeolus for å utvikle dette SOV-skipet, sier Tore Ulstein, visekonsernsjef i Ulstein.

– Med våre referanser innen SOV- og offshoreskipsdesign, ser vi fram til å støtte Aerolus i å virkelieggjøre havvindambisjonene sine og utvikle flåteporteføljen sin. Vi har lang erfaring i å følge opp verft ulike steder i verden som bygger våre innovative offshoreskip, og ser fram til å bruke disse erfaringene videre i USA, sier Tore Ulstein videre.

For Ulstein er dette det femte oppdraget innen havvind så langt i år. Andre oppdrag i 2018 inkluderer to SOV-er, et kabelleggingsskip og et stort installasjonsfartøy.

Aelous Energy Group ble etablert i 2012 og yter tekniske og vedlikeholdstjenester innen vind, sol- og offshore-industrien.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078