23948sdkhjf

- «Nå eller aldri»-øyeblikk

– Vi står ved et "nå eller aldri"-øyeblikk. Beslutningene vi tar i dag, er avgjørende fordi det haster å stoppe klimaendringene.

Det sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft. Verden undervurderer verdien av klimavennlige investeringer og bærekraftig politikk. Ifølge en ny rapport kan vi utløse så mye som 26 billioner amerikanske dollar i verdensøkonomien ved å ta riktige og nødvendige grep de neste 10-15 årene.

– Vi står ved et "nå eller aldri"-øyeblikk. Beslutningene vi tar i dag, er avgjørende fordi det haster å stoppe klimaendringene og fordi vi har et unikt vindu med store strukturelle endringer de nærmeste årene. Jeg mener å sette en pris på karbonutslipp er det viktigste enkelttiltaket vi kan gjøre, sier konsernsjefen i Statkraft.

Rynning-Tønnesen er medlem av The Global Commission on the Economy and Climate, et initiativ som vil vise at tiltak mot klimaendringer ikke er til hindring for økonomisk vekst. Gruppen har de siste årene publisert flere rapporter som underbygger at investeringer i fornybar energi og lavutslippsløsninger kan skape muligheter for vekst, nye arbeidsplasser og økonomisk utvikling.

De siste 10-årene har verden sett enorm teknologisk og markedsmessig vekst parallelt med et skifte til en grønnere økonomi. Rapporten beskriver et økende momentum over hele verden for å satse på bærekraftige og klimavennlige løsninger. Likevel skjer det ikke fort nok.

The Global Commission oppfordrer politiske ledere og næringslivsledere til å prioritere tiltak på fire fronter de neste to-tre årene:

  • Sette fart på karbonprising som klimatiltak og innføre obligatorisk rapportering av klimarelatert finansiell risiko
  • Fremskynde investeringer i bærekraftig infrastruktur
  • Samle kreftene fra privat sektor for å utløse mer innovasjon
  • Satse på en tilnærming med mennesker i sentrum, for å sikre en rettferdig overgang til en ny økonomi

Rapporten "Unlocking the inclusive growth story of the 21st century: Accelerating climate action in urgent times" ble lagt frem på klimakonferansen Global Climate Action Summit i San Francisco i september.

Kilde: Kilde: Statkraft

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093