23948sdkhjf

Equinor selger eierandel til Aker BP for King Lear-funnet

Equinor har inngått avtale med Aker BP om å selge sin eierandel på 77,8 prosent og operatørskap for King Lear- funnet på norsk sokkel for til sammen 250 millioner dollar.

– Transaksjonen er ytterligere et eksempel på vår strategi for å skape verdier ved aktiv porteføljeforvaltning gjennom oljeprissvingninger. Vi selger en eiendel som er lavt prioritert i vår portefølje på norsk sokkel til en kjøper som ser høyere verdi. Dermed frigjør vi kapital til investering i prosjekter som gir høyere avkastning for Equinor, sier Jez Averty, områdedirektør for Drift Sør i Nordsjøen.

King Lear er et gass/kondensatfunn som ble gjort i 1989 i blokk PL 146 og PL 333 i Ekofiskområdet. Netto utvinnbare reserver er 77 millioner fat oljeekvivalenter.

Sluttføring av transaksjonen forutsetter at alminnelige vilkår er oppfylt, blant annet godkjenning fra partner og myndigheter.

Adm. dir. i Aker BP, Karl Johnny Hersvik, sier i en kommentar at King Lear-funnet er et av største uutviklede funnene på norsk sokkel, og at det representerer en stor mulighet for Ake BP.

- Vårt mål er å utvikle King Lear som en satellitt til Ula. Dette vil forbedre utnyttelsen av Ula-feltet på flere områder, sier han.

 

 

 

Kilde: Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.128