23948sdkhjf

Regjeringen øker fokuset på havet

Nå kan alle følge med på regjeringens satsing på hav. Nye temasider på norsk og engelsk gir nyheter og temainnsikt om hele bredden i regjeringens havsatsing.

– De nye temasidene viser at Norge tar en offensiv internasjonal rolle når det gjelder hav. Vektleggingen av havretten, bærekraftig havøkonomi og balansen mellom vekst og vern viser regjeringens brede engasjement, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

 

Norge har en av verdens lengste kystlinjer og råder over et havareal som er seks ganger så stort som landarealet. Regjeringen satser på hav både i utenriks- og utviklingspolitikken, og her hjemme.

– Norge har tatt en lederrolle i globale havspørsmål, og er en pådriver for økt internasjonalt samarbeid. Rene og rike hav er en forutsetning for å nå FNs bærekraftmål, og for å sikre nødvendige ressurser for fremtidige generasjoner, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

De nye sidene favner nyheter fra hele regjeringen på hav. Særlig vil Statsministerens kontor, Utenriksdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet, Kunnskapsdepartementet, Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet ofte ha nyheter om hav. Temasidene har nyheter, temainndeling, det store bildet, aktuelle dokumenter, og ikke minst abonnementsmulighet for de som vil følge nyheter om regjeringens havsatsing.

På regjeringens nye websider om hav finner man følgende temaområder: Fiskeri og havbruk, maritime næringer, kyst, olje og gass, marin forsøpling og mikroplast og arktisk miljøvernsamarbeid.

Regjeringens havsatsing legger særlig vekt på:

  • Globalt lederskap
  • Rene og rike hav
  • Næringsutvikling
  • Kunnskap og teknologi
  • God forvaltning

 

Kilde: Pressemelding fra Regjeringen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078