23948sdkhjf

To Hydro-verk kan vinne prestisjetung pris

Leanprisen regnes som en svært prestisjetung pris. Nå har Hydro Høyanger og Hydro Sunndal tatt seg helt til finalerunden for å få prisen.

Leanprisen er en høythengende pris i Aluminium Metal Business System (AMBS), som går ut på å hedre den bedriften som har gjort seg bemerket på grunn av såkalt «strukturert forbedringsarbeid». Systemet dreier seg om å skape stabilitet i produksjonen og sikre kontinuerlig forbedringer, noe som er felles for hele Primærmetall i Hydro.

Hydro Sunndal og Hydro Høyanger er kommet til finalen fordi de gjennom strukturert forbedringsarbeid har klart å skape konkurransekraft og en svært aktiv involvering av ansatte og tillitsvalgte, som det heter i en pressemelding fra Hydro.

Leanprisen deles ut på Lean Forum Norges årskonferanse i Oslo 6. til 7. november.

Til Sogn Avis forteller fabrikksjefen ved Hydro Høyanger at Leanprisen er en av de gjeveste prisene som et norsk verk kan vinne.

 

STOLTE: To stolte fabrikksjefer: Stian Tangen (t.v.) ved Hydro Høyanger og Roar Ørsund ved Hydro Sunndal. 

-Dette er NM i Lean. Vi har sikret oss finaleplass fordi vi er gode på å involvere hele organisasjonen for å skape forbedringer. Vi er det minste verket i Norge, men vi er likevel i tet blant aluminiumsverk. Det er fordi vi i Høyanger er en gjeng som drar lasset sammen og at vi hver dag bidrar til å jobbe litt smartere enn dagen før, sier fabrikksjef Stian Tangen til lokalavisa.

Også ved fabrikken i Sunndal jobbes det iherdig daglig i hele organisasjonen. Ifølge Aura Avis, leverer verket i bygda resultatforbedringer gang på gang.

- Det systematiske forbedringsarbeidet vårt gjenspeiler seg også i HMS-statistikken for Sunndal. Får vi til stabile prosesser har vi også en forutsigbar driftsituasjon og da er risikoen lavere for skader og uhell, sier fabrikksjef Roar Ørsund ved Hydro Sunndal til Aura Avis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079