23948sdkhjf

Enda en bilprodusent velger Hexagon-løsning

Hexagon Composites melder at de har fått en ny ordre på levereanser av komposittanker for komprimert hydrogen til bruk i serieproduksjon av el.biler basert på brenselceller (FCEV). Det er den tredje aktøren som selskapet skal levere slike trykktanker til.

Hexagon er i gang med å utvikle tankene for den nye modellen. Forventet produksjonsstart for bilen er tidlig i 2020 og er forventet å bli produsert i minst fem år. Hexagon

anslår at den samlede verdien for utvikling og serieproduksjon vil ligge i området 50 til 70 mill. USD (fra 400 til 600 mill. kroner)

Hexagon uttaler i en pressemelding at de selvfølgelig er svært fornøyde med denne viktige ordren som de tar som en bekreftelse på at Hexagon Composites har en ledende, internasjonal posisjon hva gjelder gasstanker i kompositt til brenselcellekjøretøyer.

Hexagon gjentar at hydrogen er en ren og sikker energibærer som kan brukes som drivstoff i en lang rekke transportsektorer og som enkelt kan lagres i stor skala. Livssyklusegenskapene til trykktanker i kompositt er imponerende. Tankene utgjøres av en plastliner omgitt av karbonfiberviklinger som gir enorm styrke og lav vekt. Det gjør dem mer egnet for lagring av hydrogen enn tunge alternativer i metall.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078