23948sdkhjf

Nytt landbasert bølge-overvåkningssystem

Equinor har utplassert en sensor som skal overvåke bølgeforholdene der gassrørledningen kommer i land på Kålstø.

Det er Miros AS som er leverandør av overvåkningssystemet for bølgene i området. Dykkere inspiserer og vedlikeholder rørledningen jevnlig, og å kunne måle eksakt havsituasjon i nærområdet er avgjørende for dykkernes sikkerhet, hevder Miros.

- Miros landbaserte overvåkingssystem var mer attraktivt for Equinor enn å satse på bølge-bøyer i havet. Dette skyldes i all hovedsak at vårt overvåkingssystem har bedre sikkerhet, lite vedlikehold og stor data-tilgjengelighet, sier adm. dir. Andreas Bakke i Miros Group.

Miros' bølgedata-system samler inn havdata for bølgeparametre, bølgekraft og hvordan havoverflaten oppfører seg i nåtid. Sensor-systemet har også en rekke andre funksjoner, deriblant måler det vannstanden. All data kan tas ut og leses i «skyen». Miros' data-overvåkingssystem inkluderer også å oppdage eventuelle oljeutslipp.

Brekke opplyser at Miros' «IoT-connected tørre sensorer» ikke blir utsatt for vann og fuktighet og at dette gjør dette til noe helt nytt.

- Miros Cloud, som er vår nyeste teknologi, er den første innen offshore-industrien som gjør det mulig å måle «tørt» som en skybasert service. Kundene våre kan få tilgang til data uten å investere i fysisk utstyr og vedlikehold av dette, selv om det selvsagt er mulig også å kjøpe dette. Ved å benytte seg av vårt «tørre» system er i det realiteten ikke noe vedlikehold etter at systemet er satt i drift. Det gjør at vi kan garantere våre kunder et tilbud der kunden slipper å betale for vedlikehold av utstyret, sier Andreas Brekke avslutningsvis.

Kilde: Kilde: Offshore Support Journal

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094