23948sdkhjf

Industriproduksjonen økte med 0,6 %

Petroleumsrettet leverandørindustri, slik som maskindustrien og maskinreparasjon- og installasjon, bidro til å dempe veksten i den samlede industriproduksjonen for perioden juni-august i år.

Det går fram av Statistisk sentralbyrås (SSB) produksjonsindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning. Den norske industriproduksjonen økte med 0,6 prosent i perioden juni-august i år sammenliknet med den forrige tremånedersperioden. På månedsbasis var produksjonen tilnærmelsesvis uendret. Dette skriver SSB på sine hjemmesider.

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en marginal økning på 0,6 prosent i perioden juni-august 2018, sammenliknet med tremånedersperioden før. Veksten kan særlig knyttes til en økning i næringsmiddel- og drikkevareindustrien og til næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri. Produsentene av mat og drikke opplevde en økning på 2,7 prosent, som mellom annet henger sammen med høy produksjon innenfor foredling og konservering av fisk. Dessuten bidro også godt sommervær til stor aktivitet innenfor meierivarer og iskrem, øl og malt i tillegg til mineralvann og leskedrikker. For næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri var høy produksjon av farmasøytiske produkt en viktig årsak til veksten på 3,7 prosent.

På den motsette sida bidro næringer innenfor petroleumsrettet leverandørindustri, slik som maskindustrien og maskinreparasjon- og installasjon, til å dempe veksten i den samlede industriproduksjonen for perioden juni-august i år.

Produksjonsindeksen for olje- og gassutvinning, industri, bergverksdrift og kraftforsyning samlet (PII) hadde en klar vekst på 2,9 prosent i perioden juni-august 2018 samanliknet med forrige tremånedersperiode, viser sesongjusterte tall. Utvinning av råolje hadde en solid oppgang på 7,0 prosent, mens utvinning av naturgass økte med hele 11,1 prosent.

Kilde: Kilde: SSB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093