23948sdkhjf

Holmek Palletering positiv til salg

- Det er bra for oss at danske Carsoe har solgt deler av sin virksomhet til Solix Group, sier daglig leder for norske Holmek Palletering, Helge Eiken.

Fredag kom nyheten om at danske Carsoe har solg 60 prosent av sin virksomhet til Solix Group, noe som vil føre til at Carsoe er sikret et solid kapitalgrunnlag. Salget innebærer at det norske selskapet Holmek Palletering, som Carsoe eier 43 prosent, får nye eiere.

Daglig leder i Holmek Palletering, Helge Eiken, sier til metalsupply.no at han er svært fornøyd med å få nye eiere, som ønsker en sterk satsing på de områdene som Carsoe jobber mot.

FORNØYD: Daglig leder i Holmek Palletering er fornøyd med både oppkjøp og ordreboka for tiden. 

Holmek har spesialisert seg på å utvikle skreddersydde palleteringssystemer, roboter og automatisjonsløsninger for en lang rekke bransjer. De siste årene har de vært en viktig leverandør til og samarbeidspartner for Carsoe. Firmaet ble etablert i 1954 av Magnar Hollen.

- Vi har nå fått en solid eier i ryggen, som vil at hele Carsoe-familien skal gjøre det bra. Hos oss ser vi svært positivt på framtiden. Vi har siden 2012 utviklet et produkt til havfiskeflåten, som er blitt svært godt mottatt, og vi har nå leveranser over hele verden. Siden vi leverte det første produktet til Carsoe for noen år siden, har vi vært en fast leverandør til dem, sier Eiken.

Han forteller at omsetningen til Holmek har skutt i været de siste årene, og økt med om lag 10 millioner kroner årlig. I år forventer Eiken å omsette for 52 millioner kroner, og han ser svært positivt på framtiden.

- Vi har ordreboka full fram til 2023, så vi har mer enn nok å gjøre. Russland skal for eksempel bygge 400 nye trålere, og vi er allerede inne på 11 av dem, sier en svært optimisk daglig leder for Holmek Palletering. Han legger til at bedriften også leverer til mange andre bransjer – ikke bare havbruk. Selskapet kommer nå sammen med Carsoe til å gå enda sterkere inn det skandinaviske markedet med Holmek sine palleteringsløsninger.

Med den solide årlige veksten må Holmek både bygge ut og ansette flere folk.

Carsoe har siden 2015 løftet nettoomsetningen fra rundt 180 millioner danske kroner til 354 millioner danske kroner i fjor. I inneværende år runder omeætningen en halv milliarder danske kroner, og en rekke nye ordrer har på rekordtid sikret Carsoe en posisjon som den ledende aktøren innen fiskefabrikker ombord på trålere. Derfor gir det ifølge adm. dir. i Carsoe, Mikkel Jacobsen, god mening å få et kapitalsterkt investeringsselskap med på laget.

ADM. DIR. i Carsoe: Mikkel Jacobsen. FOTO: CARSOE

- Med de svært store ordrene, vi nettopp har vunnet, er vi blitt toneangivende på verdensbasis, og det har selvsagt skapt et enormt arbeidspress på hele organisasjonen. Derfor er det meget positivt, at vi nå får flere nye øyne rettet mot virksomheten. Når man vokser så raskt som vi har gjort, blir man lett litt for fartsblind. Jeg ser svært frem til samarbeidet med Solix Group,  sier Mikkel Jacobsen, adm. dir. i Carsoe A/S.

 

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079