23948sdkhjf

- Bekymret for kollegaene i Brasil

Hovedtillitsvalgt ved Hydro Husnes, Ørjan Normann, sier i et intervju med en lokalradio at han er mest bekymret for de 4000 Hydro-kollegaene i Brasil som nå mister jobbene sine.

Ørjan Normann er ikke den eneste som er bekymret over situasjonen i Hydro for tiden. Også ledelsen, kommunepolitikere i berørte norske kommuner og analytikere er bekymret, og spekulerer i hva som kan komme til å skje etter at verdens største aluminiumsraffineri ble stengt onsdag.

Ørjan Normann (bildet) tror hele markedet vil bli påvirket av at Hydro stenger verdens største aluminiumsraffineri, Alunorte i Brasil. I et intervju med Radio Folgefonna forteller hovedtillitsvalgt ved Hydro Husnes om stor usikkerhet. Han opplyser at Hydro Husnes har gått for halv maskin siden mars i år, og at Hydro har måttet hente alumina fra andre leverandører. Etter stengningen av Alunorte vil det bli ennå vanskeligere å få tak i råstoffet, og så vil prisene øke.

Normanns største bekymring er likevel knyttet til situasjonen for de 4000 kollegaene i Brasil, som ser ut til å bli direkte berørt av stengningen. Både Alunorte og Albras aluminiumsfabrikk og en bauxitt-gruve blir også stengt, så regionen vil merke dette.

Normann sier videre til Radio Folgefonna at det gjelder å ha fokus på det de kan aller best, nemlig å produsere ren og god aluminium på en god måte.

- Følgene på kort sikt er at folk bekymrer seg for råstofftilgangen. Vi har gått ut med informasjon, og det blir arbeidet hardt i Hydro for å skaffe nok råstoff til alle verkene, men vi vil merke det på inntjeningen på grunn av den store prisøkningen på alumina, sier han Radio Folgefonna.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156