23948sdkhjf

Båtbyggeriet fikk lokal ildsjel-pris

Brødrene Aa er et båtbyggeri i Hyen, som ligger i Gloppen kommune. For en tid tilbake ble en av deres ferjer kåret til «Ship of the Year».

Nå har båtbyggeriet, som har spesialisert seg på hurtiggående passasjerferjer, fått tildelt en lokal ildsjel-pris. Prisen gis til en bedrift eller person som har gjort en ekstra innsats for et godt og inkluderende arbeidsliv, heter det i en pressemelding fra NAV. Det er lokalavisa Firda som skriver at båtbyggeriet har fått prisen.

Selskapet mottar ildsjel-prisen bare få uker etter at en av passasjerferjene deres, «Vision of the Fjords» ble kåret til «Ship of the Year» av Skipsrevyen. Fartøyene de lager har et svært moderne uttrykk og er også svært miljøvennlige.

ÅRETS FARTØY: Brødrene Aa vant for noen uker siden prisen "Ship of the Year". FOTO: ABB

Ildsjelprisen gjelder for hele fylket, og i dette tilfellet Sogn og Fjordane og Hordaland, og det var NAVs fylkessjefer som delte ut prisen for ei ukes tid siden.

I begrunnelsen for å gi Ildsjelprisen til Brødrene Aa, heter det at «selskapet ser verdi i å ta imot personer som trenger arbeidstrening. Flere innvandrere har startet på arbeidstrening, fått fast arbeid, og vurderer nå fagbrev. De samarbeider med NAV og videregående skole. Innvandrerungdom får teoriundervisning to dager i uka, og praksis hos bedriften tre dager i uka. Målet er fagutdanning. Flere av de som er på arbeidstrening i dag, er i posisjon til å fast arbeid i framtiden».

Representantene fra Brødrene Aa, som var til stedet under overrekkelsen, sier at de overrasket over å få en slik pris.

- Samtidig forplikter det bedriften i det videre inkluderingsarbeidet, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078