23948sdkhjf

Amerikansk gigant vil teste ny teknologi for karbonfangst på Mongstad

– Prosjektet vil bidra til å styrke energisamarbeidet mellom Norge og USA, sier forretningsutviklingssjef i Teknologisenter Mongstad (TCM), Bjørn-Erik Haugan.

Det internasjonale ingeniør- og konstruksjonsfirmaet Fluor har signert en avtale med Teknologisenter Mongstad (TCM) for testing av nye teknologier for karbonfangst.

Det går fram av en pressemelding fra teknologisenteret på Mongstad.

- Fluor har lang erfaring med å utvikle løsninger for fangst av karbondioksid (CO) og ønsker nå å teste ny teknologi på TCM. - Det vekker global interesse at det anerkjente selskapet Fluor vil samarbeide med TCM, som er verdens største testanlegg for karbonfangst, sier Haugan.

Assisterende direktør for prosessteknologi i Fluor, Satish Reddy, forteller at selskapet ønsker å teste et nylig utviklet kjemikalie for å fange og skille ut karbondioksid fra andre utslippsgasser.

– Løsningen kan brukes på mange typer industrianlegg og vi tror produktet har et stort potensial. TCM er det rette stedet for oss å utvikle teknologien, forteller Reddy. Fluor vil bruke aminanlegget på TCM i perioden desember 2018 – mai 2019. Norge og USA samarbeider tett innen energisektoren og har blant annet en bilateral samarbeidsavtale innen karbonfangst. TCM er en viktig del av denne satsningen. Relasjonen mellom landene ble styrket ytterligere da det amerikanske energidepartementet tildelte 33,7 millioner dollar til fire potensielle karbonfangstprosjekter på TCMi februar i år.

– Karbonfangst er blitt en viktig del av energisamarbeidet mellom Norge og USA. Fluor etterfølger ION Engineering som det andre amerikanske selskapet som benytter TCM i forbindelse med en testkampanje. Det er verdt å merke seg at myndighetene i USA ønsker at store bedrifter i landet deres bruker anlegget vårt i sin testing, sier Haugan.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078