23948sdkhjf

Stenger enda et anlegg i Brasil

- Situasjonen er ganske dramatisk, sier Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.

Flere medier onsdag kveld at det ikke bare er aluminiumsverket Alunorte, som skal stenges. Også bauxitt-gruven Paragonimas og aluminiumsverket Albras – også disse i Brasil - må stenges.

- Det er en ganske dramatisk situasjon for Hydro, sier Svein Richard Brandtzæg i Hydro. Han mener det også er dramatisk for den brasilianske delstaten Para.

Både Alunorte og Albras har hatt 50 prosent drift de seneste månedene grunnet utslippssaken ved førstnevnte raffineri tidligere i år. Albras er et aluminiumsverk og har hatt Alunorte som forsyningsraffineri av alumina som brukes i produksjonen.

Siden det ikke finnes noen alternativ forsyning fra Alunorte, må også Albras stenge, sammen med bauxitt-gruven Paragonimas. Hydro opplyser at dette vil skje innen et par ukers tid.

Det betyr at det norske selskapet både stenger verdens største aluminaraffineri Alunorte, bauksittgruven Paragominas og aluminiumsverket Albras i Brasil.

E24 skriver onsdag kveld at Hydro har bra med alumina på lager i Norge og i Qitar, men vil ha behov for ytterligere forsyninger. Onsdag ble det kjent at norske smelteverk i Hydro-familien kan gå tøffe tider i møte, og kan trues av nedleggelse om det ikke kommer til en løsning. Hydro-sjefen sier at det kan to til tre måneder før Alunorte er oppe og går igjen etter stengningen som ble kjent onsdag.

Det pågår nå forhandlinger med brasilianske myndigheter for å finne en løsning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078