23948sdkhjf

Hofseth Aqua døpte tirsdag sin nye brønnbåt

Lady Anne Marie, som fartøyet er døpt, er utviklet av Vard Design i Ålesund, og er utrustet ved Vard Aukra. En rekke lokale leverandører har vært involvert i prosjektet.

Fartøyet er spesielt utviklet for å imøtekomme Hofseth Aqua sine behov og krav til ny brønnbåt. Lady Anne Marie skal frakte levende fisk mellom lokale settefiskanlegg, oppdrettsanlegg og slakteri, samt gjøre andre operasjoner ved anleggene.

Roger Hofseth, konsernsjef i Hofseth International, sier «Dette er en stor dag for oss. Ikke minst er det hyggelig å gjøre dette sammen med et dyktig norsk, lokalt verft. For Hofseth International synliggjør dette at vi fortsetter å bygge en solid virksomhet. Vår strategi er langsiktig. Vi ønsker å bidra til å utvikle næringen og jobbe med hele verdikjeden. Dagens dåp er derfor en ny milepæl for utviklingen av konsernet.» 

Kontrakten på det nye fartøyet ble inngått i april 2017. Skroget er bygget ved Vard Braila i Romania og deretter slept til Norge for utrustning, testing og ferdigstilling ved Vard Aukra. Det meste av utstyret og løsningene om bord er levert fra lokale leverandører.

Geir Larsen, verftsdirektør ved Vard Aukra, sier at VARD utvikler fartøy og teknologi som støtter havbruksnæringens fokus på bærekraftig drift.

- Brønnbåten Lady Anne Marie er et miljøvennlig og innholdsrikt fartøy, med moderne fiskehåndteringsutstyr og løsninger utformet for best mulig fiskehelse, sikkerhet og komfort om bord. 

Fartøyet ble døpt av 15 år gamle Agnes Hofseth tirsdag. Båten har fått navn etter gudmorens farmor. Lady Anne Marie vil om kort tid bli overlevert fra Vard Aukra til Hofseth Aqua. Intership skal drifte fartøyet, som i hovedsak vil operere lokalt i Møre og Romsdal.

Vard Design i Ålesund har utviklet mer enn 200 skipsdesign, og erfaringene selskapet har opparbeidet fra ulike offshore og spesialfartøy er tatt med i utviklingen av Lady Anne Marie, som har fått benevnelsen VARD 8 50.  

VARD har utviklet en bred portefølje som spenner fra servicebåter og flåter til fôrbåter og brønnbåter for havbruksnæringen. Denne serien går under navnet VARD 8-SERIES, og er designet av Vard Design i tett samarbeid med kunder og verft. 

 

Kilde: Pressemelding fra Vard

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.531