23948sdkhjf

BP og Aker BP med ny allianse-strategi

BP opplyser i en pressemelding onsdag morgen at de har inngått en avtale om samarbeid på teknologi og utvikling med Aker BP.

Avtalen innebærer blant annet at de to selskapene kan komme til å samarbeide om investeringer mot teknologiutvikling, som blant annet kan omfatte digitalisering, avansert seismikk-teknologi, prosessering og subsea- og robot-teknologi.

Samarbeidet vil også innebære et fokus på å identifisere og evaluere innovasjoner som kan være med på å framme miljøvennlig produksjon i olje og gass-sektoren.

- BP er allerede sterk på disse feltene, men gjennom samarbeidet med Aker BP, vil vi sammen kunne identifisere og investere i innovasjoner som kan hjelpe oss å sikre og avansere vår industris framtid. Vi tror at vi gjennom samarbeid kan levere virkelig verdi for både BP og Aker BP, sier teknologi-ansvarlig i BP, Steve Cook, i pressemeldingen.

Adm. dir. i Aker BP, Karl Johnny Hersvik, er enig i dette.

- Vi er svært fornøyde med at vi nå har utvidet samarbeiudet med BP. Sammen kan vi finne måter som kan hjelpe oss å løse felles forretningsutfordringer, sier han i en kommentar.

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094