23948sdkhjf

Wintershall har fått Nova-godkjenning

Wintershall Norge AS og partnere har mottatt godkjenning fra Olje- og energidepartementet for sin plan for utbygging og drift (PUD) av Nova-feltet.

Tysklands største internasjonale produsent av råolje og naturgass og partnerskapet, overleverte planen den 16. mai 2018. Den godkjente utbyggingsløsningen for Nova består av to havbunnsrammer som blir tilknyttet den nærliggende Gjøa-plattformen, som Neptune Energy er operatør for. 

Godkjenningen av oljefeltet Nova, 120 kilometer vest for Bergen, ble gjort kjent for få dager siden. Feltet er nå godkjent for utbygging og drift. Det kan gi Norge 10.000 nye årsverk.

- Dette er en viktig milepæl for Wintershall Norge. Nova-utbyggingen er nok et bevis på at vi følger opp vårt engasjement med videre investeringer. God dialog med norske myndigheter er en viktig del av vår suksess i Norge. For oss er godkjenningen en anerkjennelse av vår evne til å levere prosjekter på norsk sokkel, sier Hugo Dijkgraaf, administrerende direktør i Wintershall Norge. 

Nova blir utbygd med to havbunnsrammer og knyttet til Gjøaplattformen for prosessering og eksport. Gjøa skal også levere løftegass til feltet og vanninjeksjon for trykkstøtte. Nova vil bli forsynt med strøm fra land via Gjøa. Den bærekraftige utbyggingsløsningen er en vinn-vinn-situasjon: I stedet for å bygge en ny installasjon vil tilknytningen til Gjøa spare kostnader. Samtidig blir den økonomiske levetiden på den eksisterende infrastrukturen forlenget.

Kilde: Kilde: Wintershall

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094