23948sdkhjf

Sveiser tok sølv i Yrkes-EM

Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk tok sølv i Yrkes-EM i Budapest. Han var en av de som sørget for at Norge ble femte beste nasjon i den store yrkeskonkurransen.

Det melder worldskills.no på sine hjemmesider. Totalt stakk de norske deltakerne av med et gull, et sølv og tre bronse. Norge ble dermed beste nasjon i Norden, og femtebest totalt sett.

Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk hadde som målsetning å bli blant de fem beste i sin klasse. Han endte opp med en sølvmedalje. Hjelmstadbakk jobber til daglig ved Kværner Verdal som sveiser.

Espen Brantzæg Godø og Vinjar Vederhus ble nummer fire i autamiseringsklassen og fikk også Medal of Exellence. Medal of Excellence gis til deltakere som oppnår 700 eller høyere og som ikke får pallplass.

Gullet gikk til anleggsgartnerne Nils Karjetta fra Sandefjord og Kjetil Sigurd Marius Schwoch fra Åsgårdstrand. I denne konkurransen skulle de lage en takterrasse, komplett med vegetasjon, vann og møbler, og tilrettelagt for blant annet fugler og insekter. Gjennom hele konkurransen lå gutta veldig godt an, og dommerne likte resultatet så godt at de kronet det med gull.

Med 759 poeng ble de også Best of Nation.

Elektriker Ståle Brå fra Melhus, bilmekaniker Jon Sindre Lund Gabrielsen fra Håvåg og lastebilmekaniker Tor Øyvind Venemyr Voreland fra Vennesla tok hver sin bronse.

– Vi er kjempefornøyde! Vi er femte beste land i Europa og best i Norden! Det norske laget har gjort en strålende innsats, med en gjennomsnittlig poengsum på 710 poeng. Målet for Norge var minst tre på pallen og at minst halvparten skulle oppnå over 700 poeng, så vi er godt over dette. Jeg er kjempestolt av alle deltakerne, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078