23948sdkhjf

Ny europeisk oljegigant

Wintershall og DEA slås sammen og blir Europas største uavhengige olje- og gasselskap.

Det går fram av pressemeldinger sendt ut av morselskapene LetterOne og BASF. Fusjonsavtalen ble signert torsdag. Under forutsetning av at myndighetene godkjenner fusjonen, vil fusjonen mellom Wintershall og DEA være den største sammenslåingen i olje- og gass i Europa på mer enn 10 år. Fusjonen vil trolig være en realitet innen seks måneders tid.

Ifølge pressemeldingene vil norske Maria Moræus Hanssen bli nestsjef i det store nye selskapet. Hun er i dag konsernsef i DEA. Toppsjef i det nye konsernet vil være Wintershall-sjef Mario Mehren, og hovedkontoret vil bli å finne i Tyskland.

– Sammenslåingen vil åpne opp nye muligheter og gi oss anledning til å konkurrere i en enda høyere divisjon enn i dag. Dette er en stor mulighet for DEA, for våre ansatte og industrien, sier konsernsjef Moræus Hanssen i DEA.

I fjor var Wintershall og DEA henholdsvis 12. og 14. største selskap på norsk sokkel målt i produksjonsvolum. Sammenslått ville de vært syvende største selskap, med større produksjon enn for eksempel selskaper som Lundin, Eni og Conoco Phillips på norsk sokkel.

 – Innen kort tid forventer vi at selskapet utvikler en globalt konkurransedyktig organisasjon i verdensklasse med en internasjonal portefølje. Vi ser frem til å arbeide sammen med våre nye partnere i å skape et disiplinert, ansvarlig og bærekraftig olje- og gasselskap, sier Lord Browne, styreleder i L1 Energy og DEA AG i pressemeldingen.

 

Kilde: Kilde: NTB

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095