23948sdkhjf

1900 tungt tonn tårn skal i bakken

Fredag er det trolig takk og farvel for et 1900 tungt tårn. Da skal etter planen Monotårnet fra Varg-plattformen veltes for gjenvinning.

Det var mendingen at det 103 meter høye tårnet skulle veltes torsdag, men på grunn av sterk vind, er dette utsatt til fredag. Det er Sysla.no som skriver dette.

Kværner Stord har som kjent spesialisert seg på fjerning, opphugging og gjenbruk av oljeinstallasjoner, og det var i februar i år at Kværner sikret seg oppdraget med å demolere plattformdekk og monotårnet på Varg-installasjonen.

Sysla skriver videre at i løpet av sommeren og de siste månedene gått gjernnom tårnet for avfall som kan være farlig. Også sinkanoder er tatt bort.

Når plattformtårnet veltes over på siden, vil folk som er i nærheten av stedet, merke ristinger. Tårnet veier nemlig 1900 tonn, så det er mye stål som skal i bakken.

Ifølge Sysla.no skal tårnets deler plukkes fra hverandre og gjenbrukes de neste månedene. Dette arbeidet vil pågå også neste år. Kværner antar at 99 prosent av tårnets struktur kan resirkuleres.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082