23948sdkhjf

Ford-sjef hardt ut mot Trumps toll-politikk

Jim Hackett, adm. dir. i Ford, sier at tollen som president Donald Trump har innført på stål og aluminium, koster bedriften mer enn åtte milliarder kroner.

Det var under et intervju med Bloombert Television onsdag at Jim Hackett uttalte dette. Han sier videre at tollen kan føre til at man må sette opp bilprisene.

- Tollen på disse metallene tok om lag 1 milliarder dollar i fortjeneste fra oss, og det ironiske er at vi henter det meste ut av dette i USA i dag unasett, sa Hackett til den amerikanske TV-stasjonen. En milliard dollar tilsvarer om lag milliarder kroner.

- Hvis dette får fortsette, vil det medføre enda mer skade, fortsatte han.

TRUMP-KRITISK: Ford-sjef Jim Hackett går hardt ut mot Donald Trumps toll-politikk på stål og aluminium. 

Ford-sjefen beskriver forretningen som nærmest stanset opp på grunn av usikkerheten som Donald Trumps tollavgifter på stål og aluminium fra Kina og Canada skaper. Disse landene har respondert med en rekke gjengjeldelsestoll-avgifter.

I slutten av august la Ford frem Trumps tariffer på biler fra Kina som årsak for kanselleringen av planene for å importere Focus Active-bilen til USA. Den var ment til å ta plassen til Focus når Ford skifter produksjon til pickup-biler og såkalte SUV-biler.

Dette førte til at Trump ropte på Ford for å bygge bilen i USA. Ford kom så med en irettesettelse overfor presidenten: Det er ikke mulig å tjene penger på den måten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109