23948sdkhjf

Equinor styrker samarbeidet med Aker Solutions og TechnipFMC innen subsea

Avtalen gjelder for undervannsutstyr og –tjenester på norsk sokkel og internasjonalt.

Undervannssegmentet har vært sentralt for utviklingen av Equinor og norsk sokkel gjennom flere tiår. Equinor opererer nærmere 600 undervannsbrønner, og de står for en betydelig del av selskapets samlede produksjon. Norsk leverandørindustri ligger i front innen undervannsteknologi, -utbygging og -drift.

– Nå bygger vi videre på mange års godt samarbeid med to verdensledende leverandører innen subsea. Sammen med TechnipFMC og Aker Solutions tar vi sikte på å videreutvikle dagens løsninger og holde trykket oppe på kontinuerlige forbedringer som muliggjør lønnsomme prosjekter fremover, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor.  

De siste årene har alle aktører i næringen jobbet systematisk med omstilling hvor formålet er lønnsom og sikker aktivitet. Forbedringsarbeidet i en samlet industri har satt Equinor i stand til å beslutte prosjekter som ellers ikke ville vært mulig å gjennomføre. 

SAMARBEID: Doug Pferdehirt (left), CEO TechnipFMC, Torger Rød, SVP Equinor, Margareth Øvrum, EVP Equinor, Kjetil Hove, SVP Equinor, and Luis Araujo, CEO Aker Solutions. FOTO: EQUINOR

I 2017 sanksjonerte Equinor sammen med partnerne prosjekter for mer enn 90 milliarder kroner på norsk sokkel. Undervannsanskaffelsene i Johan Castberg, Snorre Expansion, Askeladd og Troll fase 3 utgjorde en tredjedel av det globale markedet i fjor. 

I desember 2017 signerte Equinor flere rammeavtaler med TechnipFMC og Aker Solutions for leveranse av undervannsutstyr og -tjenester. Gjennom de nye samarbeidsavtalene som nå inngås etableres det et rammeverk for å opprettholde trykket på kontinuerlige forbedringer.

– Avtalene gir oss den ønskede forutsigbarheten og langsiktigheten vi trenger for å jobbe med forbedringer og være konkurransedyktige over tid, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor. 

Formålet med avtalene er likelydende, men det er to separate avtaler som inngås. Arbeidet vil fokusere på forbedringer innen sikkerhet, kvalitet, kost og teknologi fra konseptutvikling, til prosjektgjennomføring og driftsfase.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219