23948sdkhjf

Lier-bedrift har vunnet avtale

Trendsetter Vulcan Offshore (TVO) i Houston, USA, har signert en lisensavtale med SubseaDesign AS i Lier, Norge.

Lisensavtalen gir SubseaDesign, som det eneste selskapet, rett til å markedsføre og levere BOP støttesystemer til alle kunder på Norsk kontinentalsokkel, basert på TVO’s patenterte system for å støtte opp BOP’er. Løsningene som SubseaDesign leverer er utviklet av SubseaDesign. Den gir offshore industrien en robust og kostnadseffektiv metode for å løse to problemer som møter brønnboring i dag – brønnhodeutmatting og brønnhodestyrke.

Nytt brønndesign må sikre at en brønn har tilstrekkelig styrke til å håndtere utmattingslastene fra de store BOP’ene som benyttes i dag. Eldre brønner er normalt boret med mindre BOP’er, og har et brønnhode- og konduktordesign som er mindre robust. Når en nyere (og størrre) BOP skal benyttes på en slik brønn forverrer dette en allerede sårbar situasjon. For både nye og eldre brønner vil et system som reduserer brønnhodeutmatting gi en betydelig redusert risiko.

LISENSAVTALE: SubseaDesign, som holder til i Lier, har signert en stor lisensavtale. Her fra produksjonslokalene. FOTO: SUBSEADESIGN

Støttesystemet for BOP’er ved hjelp av strammeliner avlaster brønnen ved å hindre at kreftene fra toppen av BOP’en når brønnen. På den måten reduseres de sykliske belastninger på brønnhodet betydelig og levetiden forlenges. Typisk kan beregnet levetid økes fra 25 til 1000 ganger. I tillegg kan riggens operasjonsvindu og tillatte avdrift økes.

- Introduksjonen av denne teknologien på norsk sektor gir operatører og boreselskaper en kostnadseffektiv metode til å løse et økende problem innen industrien, sier adm. dir. i SubseaDesign, Eivind Rasten.

Jim Maher, som er adm. dir. i TVO er også fornøyd med avtalen:

- Vi er veldig fornøyd med å jobbe tett med SubseaDesign i dette viktige markedet. Vi ser mange muligheter for bruk av denne innovative teknologien i Nordsjøen hvor det er relativt grunt vann. Det vil gi operatører muligheten til å operere trygt både på nye og gamle brønner.

 

Kilde: Pressemelding fra SubseaDesign

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094