23948sdkhjf

Milliardkontrakt til Havyard

Det er Havila Kystruten som har valgt Havyard til å levere skipsdesign og en omfattende utstyrspakke til fire fartøy.

Det går fram av en pressemelding fra Havyard Design & Solutions mandag ettermiddag. Adm. dir. i Havyard Group, Geir Johan Bakke, er selvsagt storfornøyd med kontrakten.

- Dette er en milepæl for Havyard. Dette er en rekordstor kontrakt for Havyard Design & Solutions som vil hjelpe oss å konsolidere vår posisjon som en maritim teknologi-gruppe i verdensklasse. Vi har et bredt spekter av ekspertise i flere segmenter, sier Bakke i pressemeldingen.

Det går fram av pressemeldingen at skipene skal bygges ved verftene Tersas og Barreras. Flere av selskapene i Havyard-gruppen skal levere utstyr til skipene, i tillegg til en rekke andre norske utstyrleverandører, skriver Havyard i meldingen.

Også adm. dir. i Havila Kystruten, Arild Myrvold, er fornøyd med avtalen.

– Det er gledelig å kunne løfte de siste forbehold på byggekontraktene noe som sikrer leveranse i 3. og 4. kvartal 2020, uttaler Myrvoll.

De fire skipene skal være seilingsklare fra januar 2021, og kontraktsverdien skal være mer enn en milliard kroner. Skipene er omtrent 125 meter lange og 20 meter brede. De kan ta omtrent 700 passasjerer.

Kilde: KIlde: Havyard Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078