23948sdkhjf

Går sammen om å finne framtidens stål-ID

SSAB og Sandvik Materials Technology går sammen og utlyser en stor innovasjonskonkurranse.

Det går fram av en pressemelding selskapene sendte ut i forrige uke. Tanken er å finne de beste framtidige ideene for hvordan stålprodukter kan spores gjennom hele sin livssyklus. SSAB og Sandvik Materials Technology har kalt konkurransen Smartsteel Innovation Challence, og målsetningen med konkurransen er å finne nye og spennende ideer for hvordan stål kan ID-merkes. Det er flere andre næringer som har gjennomført livssyklus-identifisering, slik at både produsenter, selgere og til syvende og sist entreprenører og forbrukere kan finne ut hvor og hvordan stålet er produsert.

For stålindustrien skal ID-merkingen oppnås ved hjelp av unike «fingeravtrykk» for hvert stålprodukt. Med hjelp av disse produktene skal man kunne spore hele produktets livssyklus.

Spørsmålet de nå stiller er hvordan en løsning kan se ut: Er den digital, AI-relatert, består av kjemikalier eller er løsningen mekanisk? Både små og store selskaper, og forskergrupper oppfordres til å delta i konkrurransen.

– Vi i SSAB arbeider allerede med vårt prosjekt Smartsteel, som vi ser på som vårt første steg mot et «Internet of Materials». Vi er overbeviste om at stål i framtiden vil kunne kommunisere sine egenskaper og framstillingsdirektiv direkte til maskinen som bearbeider stålet. Med denne innovasjonsutfordringen håper vi å kunne få fram nye ideer som hjelper å framskynder utviklingen, sier ansvarlig Niko Korte (bildet) i SSABs digitale utviklingsteam, ifølge pressemeldingen.

Smartsteel Innovation Challenge organiseres av det nordiske konsulentselskapet Spinverse. De er spesialiserte på å drive med innovasjon i i åpne miljøer og utvikle radikale ideer til virksomheter.

Konkurransen er åpen for bidrag til 2. november.

På linken nedenfor finner man informasjon om hvordan man deltar:

https://spinverse.com/innovation-challenge-looking-for-ideas-on-fingerprint-identity-for-steel-product-recognition/

 

Kilde: Pressemelding fra SSAB og Sandvik Materials Technology

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078