23948sdkhjf

Suksess for norsk vaskerobot

Serviceselskapet Yagan Chile har bestilt to Racemaster vaskeroboter fra det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation), som nå har solgt 30 tilsvarende systemer på mindre enn ni måneder.

Vaskeroboten «Racemaster 3.0» ble lansert kommersielt på begynnelsen av 2018. 

Les også: Kværner-kontrakt for resirkulering av plattformer

– Vi visste at vi lanserte verdens raskeste vaskerobot, men å selge 30 enheter på mindre enn ni måneder har overgått forventningene våre, kommenterer Kåre Myrvåg, konsernsjef i MPI, om den umiddelbare suksessen til Racemaster 3.0.  

En rekke service- og oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Australia, Canada og Chile har gått til innkjøp av den nye vaskeroboten.  

Racemaster 3.0 er verdens raskeste vaskerobot, samtidig som den forbruker opptil 30 prosent mindre drivstoff sett i forhold til sammenliknbare systemer. En vaskebredde på 1,9 meter og fire tromler gjør vaskeroboten i stand til å strekke nettene i oppdrettsnøtene, noe som forbedrer både klatre- og renseegenskapene samt manøvreringsevnen ved løse nett og krevende sjøforhold.

Robotens store vaskeskiver har en rekke alternative dyseinstillinger, som har resultert i ytterligere forbedret rengjøringskapasitet og –kvalitet. I tillegg har MPI designet roboten med enkel tilgang til viktigste komponenter, slik at operatører kan utføre vedlikehold «on site» uten bistand fra en ekstern servicetekniker.

Les også: To nye kontrakter for Kongsberg Gruppen

– Kort fortalt kutter Racemaster tidsbruk samt drivstoff- og vedlikeholdskostnader. Ettersom serviceselskaper konkurrerer om å levere de mest kostnadseffektive tjenestene til oppdrettsselskapene, så har roboten vist seg å være svært populær fra dag én. Den er også i stand til å håndtere sterke strømmer og røffe forhold, som gjør roboten til en enda mer pålitelig servicepartner, sier Kåre Myrvåg.  

MPI utvikler og produserer vaskeroboter for akvakulturnæringen over hele verden. Selskapet er global markedsleder for vaskeroboter. Totalt har MPI levert mer enn 700 vaskeroboter over hele verden. Racemaster 3.0 følger i fotsporene til førstegenerasjonssystemet «Terminator» og andregenerasjonsroboten R.O.N.C. – remotely operated net cleaner.  

I 2016 kjøpte sjømatinvestor Broodstock Capital 70 prosent av aksjene i MPI.

 

Kilde: KIlde: MPI

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094