23948sdkhjf

Storkontrakt med kinesisk lysleverandør til flyplasser

Normeka på Rømskog har nylig inngått en større kontrakt med en av Kinas største aktør for innflyvningslys til flyplasser med sitt eget varemerke Normarc Frangible Masts by AmpliSafe. - Dette er en stor kontrakt for oss, sier Jan Tore Rognstad og Gunstein Arnesen i Normeka.

Avtalen er inngått med det kinesiske selskapet Airsafe Airport Equipment Co. for det kinesiske markedet. Kontrakten som Normeka har inngått med kineserne har en potensiell verdi på mellom 15 og 30 millioner kroner over en tre års periode, alt avhengig av hvor mange master som det kinesiske selskapet får kontrakt på til flyplasser i Kina. Airsafe Airport Equipment Co. har i dag ca. 50 prosent av det kinesiske markedet for slike lys.

- Vi entret lysmastmarkedet til flyplasser for noen år siden, og er stolte over at vi som en bedrift med om lag 30 ansatte på Rømskog i Norge, har klart å inngå en kontrakt med en så stor og seriøs aktør som Airsafe Airport Equipment Co., sier Gunstein Arnesen. Han er teknisk leder i Normeka.

Den mekaniske bedriften på Rømskog har den siste tiden jobbet intenst med markedsføring til kunder som implementerer innflygningslys på flyplasser, og de har deltatt på ulike messer relatert til flyplassmarkedet. Det var nettopp på en messe i Beijing nylig de signerte kontrakten med Airsafe Airport Equipment Co..

- Avtalen gjelder for levering av såkalte knekkbare master, som det skal settes innflyvningslys oppå. Aluminiumsmastene skal være knekkbare for å skape minst mulig skade på fly og annet hvis det skulle skje noe. Knekkbare master er underlagt strenge krav, sier salgsansvarlig for dette segmentet i Normeka, Jan Tore Rognstad. Han legger til:

- Vi er stolte over at vi etter så kort tid i dette segmentet er blitt valgt som samarbeidspartner til en av de største og mest seriøse aktørene for innflyvningslys på flyplasser i Kina. I kontrakten står det også at vi skal hjelpe hverandre til å bli bedre og utfylle hverandre.

Mastene som skal leveres til det kinesiske selskapet, produseres i sin helhet ved Normekas fabrikk i Rømskog.

- Normeka har rustet seg for mer oppdrag og volum gjennom investeringer i automatiserte prosesser, og vi har god nok maskinmessig kapasitet til å håndtere denne kontrakt. Etter hvert kan det bli behov for flere ansatte, og det er positivt for lokalsamfunnet, sier daglig leder Sigurd Nilsen.

Eksakt volum/antall master for avtalen er litt vanskelig å angi helt nøyaktig. Antall master avhenger av både terreng og størrelsen på flyplassen. Og verdien på avtalen er avhengig av hvor mange og hvilken type aluminiumsmaster Normeka skal levere.

Airsafe Airport Equipment Co. antar at det kan dreie seg om produksjon og levering av master til 10 til 15 flyplasser pr. år til det kinesiske marked.

 Fakta om Normeka:

-Etablert i 1980 som en avdeling av Indra Navia.

-Holder til på Rømskog i Østfold.

-Startet som eget selskap i 1989, største eier Indra Navia (66%).

-Omsetter for et sted mellom 50 og 60 millioner kroner i året.

-Salg/markedsføring i samarbeid med Indra Navia

-Eget varemerke: Normarc Frangible Masts by AmpliSafe

-Har 28 fast ansatte og to lærlinger.

-Har nylig fått kontrakt om levering av knekkbare master med en stor kinesisk leverandør for innflyvningslys til flyplasser. En tre-års kontrakt, med verdi på et sted mellom 15 og 30 millioner kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094