23948sdkhjf

Fikk kontrakt for avlusningslekter

PG Flow Solutions har blitt tildelt en kontrakt for å levere selskapets PG-HydroFlow fiskepumpeløsning til en avlusningslekter for laks, som den nederlandske skipsbyggeren Neptune Marine skal bygge for Cermaq Canada.

Det går fram i en pressemelding fra PG Flow Solutions.

Les også: Skal bygge servicebåt

Væskehåndterings- og pumpespesialisten PG Flow Solutions skal levere pumpesystemet som underleverandør til de norske selskapene Hydrolicer Production og Cflow Fish Handling, som skal levere et komplett avlusningssystem til lekteren. PG Flow Solutions’ kontraktsverdi er ikke oppgitt. Dette melder selskapet i en pressemelding.

PG-HydroFlow er et ikke-mekaniske pumpesystem for overføring av levende fisk. Pumpesystemet gjør avlusningsfartøy, brønnbåter og servicebåter i stand til å overføre 30-40 tonn fisk per time, per pumpe, uten skader på fisken. PG-HydroFlow skal kombineres med Hydrolicer-systemet for å sørge for sikker og effektiv avlusing av laks.

PG-HydroFlow skal brukes i kombinasjon med Hydrolicers medikamentfrie system som avluser fisk i en lukket vannsøyle. Systemet skaper vannturbulens som gjør at lusa mister sitt vakuumfeste til fiskens overflate. Lusen løftes av fisken, i stedet for å spyles av. Førstnevnte er en mer skånsom avlusningsmetode.

– Det ikke-mekaniske pumpesystemet vårt sikrer utmerket fiskevelferd med nær null skader på fisken. Systemet vårt i kombinasjon med Hydrolicers avlusningsenhet er ekstremt effektiv. Vi er svært glade for å kunne støtte Hydrolicer of Cflow på prosjektet, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

Neptune Marine skal bygge den 31 meter lange lekteren – som kalles en Euro Special Purpose Pontoon – ved selskapets verft i Aalst, Nederland. Leveranse skal etter planen skje i første kvartal 2019. Flåten skal utstyres med fire linjer (med plass til to ekstra), som har kapasitet til å losse 50 tonn med fisk i timen.

 

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.125