23948sdkhjf

Kongsberg sikret ny milliardavtale

Kongsberg Gruppen har inngått en ny rammekontrakt med den amerikanske hæren verd 4,1 milliarder kroner.

Det skriver Kongsberg Gruppen på sine hjemmesider. Avtalen som er inngått er en rammekontrakt for fjernstyrte våpenstasjoner med den amerikanske hæren, og er den tredje femårsperioden Kongsberg Gruppen har gått inn i med produksjon, leveranser og teknisk støtte til Crows. Dette er et anskaffelsesprogram for våpenstasjoner for kjøretøy til den amerikanske hæren.

- At vi igjen har undertegnet en slik avtale, viser at vi har sterk konkurransekraft og høy standard innen våpenstasjoner, sier Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace. Lie er adm. dir. i selskapet.

Avtalen er altså verd drøye 4,1 milliarder kroner, men det totale omfanget avhenger av framtidige behov og budsjettallokeringer, heter det i pressemeldingen fra Kongsberg

Protector er en av norsk forsvarsindustris største eksportsuksesser. Kongsberg har levert nærmere 20.000 fjernstyrte våpenstasjoner til 19 nasjoner siden 2001.

Et flertall av dem er solgt til det amerikanske forsvaret gjennom de ulike Crows-programmene siste ti år, og Kongsberg sier selv de har levert nær 15.000 våpenstasjoner til amerikanske kjøretøy.

Kongsberg Gruppen har 7000 medarbeidere i 25 land og hadde i fjor driftsinntekter på 14,5 milliarder kroner.

  

Kilde: Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109