23948sdkhjf

Avbryter kjøp av islandsk aluminiumsverk

Hydro og Rio Tinto har signert en avtale om å avbryte prosessen knyttet til Hydros kjøp av Rio Tintos islandske aluminiumverk ISAL, og deres andeler i det nederlandske anodeanlegget Aluchemie og den svenske aluminiumfluoridfabrikken Alufluor.

Dette skriver Norsk Hydro på sine hjemmesider.

Hydro vil fortsette å eie 46,7 prosent av Aluchemie.

I februar 2018 ga Hydro et bindende bud på Rio Tintos islandske aluminiumverk Rio Tinto Iceland Ltd (“ISAL”), deres prosent eierandel i det nederlandske anodeanlegget Aluminium & Chemie Rotterdam B.V. (“Aluchemie”), og 50 prosent av aksjene i den svenske aluminiumfluoridfabrikken Alufluor AB (“Alufluor”) for 345 millioner US-dollar.

En kjøps- og salgsavtale ble signert 8.juni 2018, etter en vellykket konsultasjonsprosess med Rio Tintos ansatte i Frankrike og Nederland.

Gjennomføringen av transaksjonen var blant annet avhengig av godkjenning fra EUs konkurransemyndigheter og islandske myndigheter. Transaksjonen var forventet gjennomført i andre kvartal 2018.

Prosessen med EUs konkurransemyndigheter har tatt lengre tid enn forventet, og er fremdeles utestående. Etter å ha vurdert ulike alternativer og tidslinjer har Hydro tatt initiativ til å terminere prosessen og partene har signert en termineringsavtale. Hydro har trukket tilbake søknaden om konkurransegodkjenning.  

 

Kilde: Kilde: Norsk Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109