23948sdkhjf

- Lenge til det vil bli bygget skip til oljenæringen

- Det vil trolig ikke bli bygget skip til olje- og oljeservicebransjen på fem år. Det sier Gunvor Ulstein til Dagens Næringsliv (DN). Hun mener markedet fortsatt er tøft.

Gunvor Ulstein er konsernsjef i Ulstein Group, som er en av Norges største design- og verftsgrupper. Ifølge DN mener hun at det ikke kommer til å bli bygget skip til olje- og oljeservicebransjen på mange år – kanskje på fem år.

– Markedet er så tøft og utsiktene så dystre at det ikke vil bli bygget skip på fem år. Det merker vi, sier hun til DN. Ulstein-gruppen mener at det ikke bare er problemer knyttet til for mange fartøy som er årsaken til dette. Mange av skipene har nemlig så mye gjeld knyttet til seg at de ikke kan gå ut av markedet med første, skriver avisa.

– Det har vært bygget altfor mye for en etterspørsel som ikke er der idag og det lider alle av nå, sier Ulstein til DN, som legger til at de har gått bort fra å bygge båter til denne bransjen, og i stedet satser på cruise-rederier, vindkraft og andre næringer.

Gunvor Ulstein sier det er godt å se at oljeselskapene igjen har begynt å tjene penger.

- Vi kan ha et håp om at penger vil tilfalle oljeservice-selskapene, rederiene og til slutt også verftene, avslutter Gunvar Ulstein overfor DN.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093