23948sdkhjf

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Torsdag 22. november inviteres det til Norsk Havbruksdag. Det er tredje gang konferansen arrangeres, og i år skal den åpnes av landets ferske fiskeriminister, Harald Tom Nesvik (Frp).

Norsk Havbruksdag ble arrangert første gang i 2016 med stor interesse. Konferansen arrangeres i år for tredje gang, og bransjen er som kjent i sterk vekst med store investeringer, som støttes av Nærings- og fiskeridepartementet og Regjeringen.

Konferansen finner sted i Oslo 22. november og hovedtemaene denne gang er marine havbrukskonsepter, konstruksjon og laster, ny teknologi og fiskevelferd, matkvalitet og regelverk – som går som eget seminar 23. november.

Norsk Havbruksdag er en heldagskonferanse med fokus på utvikling av nye konsepter for havbruk innenskjærs, offshore og i arktiske farvann. Det fokuseres på bærekonstruksjonene og de belastninger de skal utsettes for, funksjonalitet i operasjon og ny teknologi for å løse miljø og areal utfordringer ved fiskeoppdrett. Ny teknologi må utvikles når oppdrettsnæringen skal gå offshore og inn i arktiske farvann. Konferansen vil pga dette ha et spesiell fokus på muligheter for å dra nytte av erfaringene, som dagens olje- og gass offshorenæring har opparbeidet gjennom flere tiår, i denne teknologiutviklingen. Det utvikles nå nye regelverk og standarder for regulering av bransjen. Årets konferanse har stort fokus på dette. I tillegg vil det bli fokus på pågående prosjekter som er under utvikling i flere firmaer.

I år er det altså den forholdsvis ferske fiskeriministeren Harald Tom Nesvik (FrP) som skal åpne konferansen. Han har selv erfaring fra havbruksnæringen.

Representanter fra Fiskeridirektoratet, DNV GL, Sintef, Aibel, Aker Solutions, Multiconsult  bransjen og fra bransjen selv vil holde foredrag hele dagen.

Konferansen finner sted på Felix Konferansesenter på Aker Brygge.

For fullstendig program og påmelding: http://www.stalforbund.no/kurs-konferanser/kurs/norsk-havbruksdag-2018

Kilde: Pressemelding fra Norsk Stålforbund

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094