23948sdkhjf

Proactima skal hjelpe Shell og OKEA

Proactimasignerer kontrakt på mer enn 10 millioner kroner, og jobben framover blir å tilrettelegge for at overgangen fra Shell til OKEA går smertefritt.

Proactima AS har signert avtale med oljeselskapet OKEA om å bistå med konsulenttjenester i forbindelse med at OKEA overtar operatørskapet for Draugen-feltet i Norskehavet, melder selskapet.

Avtalen har en verdi på over 10 millioner kroner og varer fram til utgangen av 2018.

Hovedoppgaven til Proactima er å støtte OKEA fram til overtakelsen av operatørskapet den 1. desember.

– OKEA valgte Proactima fordi selskapet har den nødvendige kombinasjonen av kompetanse og erfaring. I tillegg kjenner Proactima vårt selskap godt gjennom tidligere samarbeid, blant annet gjennom oppbyggingen av OKEAs styringssystem, sier Dag Eggan, SVP HSE i OKEA.

Proactima bidrar innenfor følgende fagfelt: styringssystem, samsvarsstyring, risikostyring, barrierestyring, HMS-ledelse, ytre miljø, sikring, beredskap, driftsoperasjoner og HR. I alt arbeider 15 medarbeidere i kontrakten.

– Dette er en viktig og spennende kontrakt for oss hvor vi virkelig får anledning til å mobilisere kjernekompetansen i selskapet. Arbeidet er allerede godt i gang, og vår ambisjon er å levere robuste og effektive løsninger som setter OKEA i stand til å overta operatørskapet på en sikker måte til avtalt tid, sier Trond Winther, daglig leder i Proactima AS.

Proactima har lenge samarbeidet med A/S Norske Shell og har derfor god kunnskap både om selskapet og installasjonene som inngår i OKEA-porteføljen. Samtidig har Proactima over lengre tid jobbet tett på OKEA, blant annet med utvikling av styringssystem og med risikostyring.

– OKEA er et selskap som tenker nytt og som våger å utfordre det etablerte. Vi er stolte over å ha vunnet OKEAs tillit, noe som er et resultat av vår faglige tyngde, vår erfaring med tilsvarende endringsprosjekter og vår evne til å finne gode og tilpassede løsninger, utdyper Winther.

Jobben framover blir å tilrettelegge for at overgangen fra Shell til OKEA går smertefritt. Proactimas leveranser blir utført av personell fra selskapets kontor i Trondheim i tillegg til hovedkontoret i Stavanger og kontorene i Oslo og Bergen.

OKEA ble etablert i 2015 og har store ambisjoner både når det gjelder utbygging og produksjon på norsk sokkel. I juni i år kjøpte OKEA A/S Norske Shells eierandel på 44,56 prosent samt operatørskapet på Draugen-feltet i Norskehavet. I kjøpet inngikk også Shells eierandel på 12 prosent i Gjøa-feltet. Dette kjøpet gjør OKEA til en av de større aktørene på norsk sokkel med en samlet forventet produksjon på ca 22 000 fat oljeekvivalenter per dag.

 

Kilde: Pressemelding fra Proactima

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078